Universitatea Tehnica Gh. Asachi a preluat Clubul Sportiv Politehnica Iasi

Clubul Sportiv Politehnica Iasi a fost preluat de catre Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi”. In momentul de fata sunt opt sporturi, iar Universitatea Tehnica a facut solicitare pentru inca 9. Institutia pune la dispozitia clubului salile de sport pentru anumite activitati.

Dan Cascaval, Rector UTI Iasi: „Am inceput cu preluarea Clubului Sportiv Politehnica Iasi de la 1 ianuarie. Acum o declar oficial pe un canal media. Vrem sa devenim impreuna mai vizibili, cat si noi si clubul. Suntem o singura entitate, sa sustinem un sport care sa aduca imagine Iasului, universitatii. Ne-am si concentrat pe anumite directii dar nu e momentul sa le spunem. Vom incerca sustinerea autoritatilor locale pentru a avea un sport de performanta. Un sport in prima divizie„.

Activitatea clubului va ramane neschimbata, tinerii avand posibilitatea de a practica sportul preferat ca si pana acum.

Dan Cascaval, Rector UTI Iasi: „Clubul isi poate pastra identitatea in mod clar. Are 700 de sportivi amatori, studenti vor fi de la toate universitatile. Nu este clubul doar al universitatii, deci pentru toate facultatile. Din punct de vedere financiar are o autonomie pentru ca bugetul vine de la Ministerul Educatiei„.

Atletism, judo, baschet, tenis de masa si handabal sunt doar cateva din sporturile care pot fi practicate de tineri in cadrul clubului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *