Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca oferă laptopuri studenților

Scoala online

foto: iStock

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a cumpărat o mie de laptopuri pentru studenții care învață online. Aparatele vor fi acordate doar pe timpul studiilor, iar la final trebuie restituite în stare bună.

Laptop-urile au fost achiziționate din fondurile proprii ale universității și costă 2.400 de lei bucata. Acestea vor fi alocate celor 12 facultăți, care vor prelua în gestiune aparatele și le vor da studenților în baza unei cereri motivate.

Alocarea se va face cu prioritate pentr persoanele care reprezintă cazuri sociale, și pentru cei de la ciclul de licență buget, anul I.

În urmă cu o lună, instituția de învățământ a mai cumpărat pentru studenții săi alte 100 de laptopuri, dar și peste 2.300 de tablete cu acces la internet.

Universitatea Tehnică din Cluj a început școala cu prezență fizică, însă după două săptămâni a decis să suspende desfășurarea cursurilor și să treacă la învățământul online. În prezent, toate celelalte activități didactice se desfășoară cu prezența fizică a studenților și a cadrelor didactice.