Universitatea Cuza renunta la examenele scrise, iar cele orale se vor da online

Sharing is caring!

Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ a anuntat ca la admiterea din acest an au fost eliminate toate probele scrise, iar cele orale se vor sustine online, prin intermediul platformelor audio-video.

Pentru admiterea la studii de licenta, Facultatea de Drept a renuntat la testul scris, acesta fiind inlocuit de media anilor de studii din liceu. Candidatii care vor opta pentru Facultatea de Educatie Fizica şi Sport nu vor mai susţine proba sportiva si vor fi admisi pe baza unei medii in care ponderea examenului de Bacalaureat este de 75%.

Şi Facultatea de Informatică a renunţat la testul scris, urmand sa facă admiterea de baza unei medii în care nota la Matematică sau Informatică din cadrul examenului de Bacalaureat va conta în proporţie de 75%.

De asemenea, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Facultatea de Teologie Ortodoxă, precum şi Facultatea de Teologie Romano-Catolică au renunţat la probele specifice, admiterea realizându-se doar pe baza rezultatelor obţinute la examenul de Bacalaureat.

Admiterea la studii de master se va face, la toate cele 15 facultăţi pe baza unei medii în care examenul de licenţă va conta în proporţie de 60%, iar nota la prezentarea CV-ului sau interviul, susţinute online, va avea o pondere de 40%. Înscrierile se pot face si electronic, în perioada 13 – 18 iulie, pe site-ul universitatii.

shares