Universitatea Cuza, în continuă dezvoltare

cuza

In ciuda pandemiei, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi este in plin proces de dezvoltare. Vorbim despre modernizarea unor spatii, cladiri ale institutiei, cat si despre proiecte de amploare dedicate cadrelelor didactice si studentilor. Momentan se lucrează intens la un proiect cu o linie de finantare europeana pentru a se realiza o baza sportivă cu standarde europene in zona Sărărie.

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi a câștigat câteva proiecte importante, iar pentru anul universitar următor vine cu o oferta de studii extrem de generoasa, cu peste 200 de programe. Totodată, echipa din biroul de investii a universitatii lucrează intens la un proiect cu fonduri europene pentru a se realiza o baza sportivă pe strada Sărărie.

Prof.univ.dr. Tudorel Toader, rector UAIC Iasi

”Am semnat contractul cu firma care a castigat licitatia pentru a face gardul care imprejmuieste terenul de pe strada Sararie. Acolo avem un teren destul de mare, aproape 9000 de metri patrati, unde vrem si vom face o baza sportiva ultra-moderna si multifunctionala. Avem terenul si ca un bun gospodar prima data iti faci gardul, apoi facem studiile de fezabilitate, apoi incepem cu autorizari si avize, facem proiectul si apoi ne mai trebuiesc si banii.”

Printre lucrarile de modernizare amintim reabilitarea Casei Universitarilor sau corpul E din Fundatie. Totodata, institutia de invatamant superior are 9 statiuni de cercetare care au beneficiat de investii majore. Ultimele modernizate sunt cele de la Ezareni, Bicaz si Stefanesti. Cea din urma are si un conac care urmeaza sa fie restaurat in vara acesui an.

Prof.univ.dr. Tudorel Toader, rector UAIC Iasi

”Va invit la vara, sau daca veti avea drum spre Botosani, sa va opriti la Stefanesti, unde avem o statiune de 3 hectare, o minunatie.

Cand am preluat mandatul erau niste copaci uscati si altceva nimic. Astazi daca mergeti veti vedea 700 de aluni turcesti, 450 de pomi fructiferi ca o livada, am facut doua iazuri pe care le-am populat cu peste si am plantat peste 4500 de butasi de vie, iar fostul conac care acum e o ruina, din vara vom incepe sa il restauram”

De mentionat este faptul ca majoritatea proiectelor de investii sunt finantate prin fonduri europene si venituri proprii.