Universitatea Cuza face parte dintr-un consortiu care va gestiona un campus dedicat invatamantului dual in Focsani

Ieri, la sediul Ministerului Educației, a avut loc o întâlnire cu membrii Consorțiului pentru învățământ dual din județul Vrancea, prilej cu care a fost semnat contractul de finanțare în valoare de peste 100 de milioane de lei pentru construcția unui campus integrat în județ.

„La Vrancea și-au unit forțele, sub coordonarea Consiliului Județean, două universități, patru unități de învățământ preuniversitar, patru operatori economici și inspectoratul școlar, pentru a oferi tinerilor din comunitate posibilitatea să-și dezvolte competențele de care au nevoie pentru inserția pe piața muncii în domenii-cheie pentru economia locală, precum: turism, mecatronică și robotică, industrie alimentară”, a spus Ligia Deca, ministrul Educatiei.

Din consortiu fac parte Consiliul Judetean Vrancea, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Universitatea București, trei colegii tehnice din Focșani (Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Colegiul Tehnic „Valeriu D.Cotea”) și Liceul „Simion Mehedinți” Vidra, Inspectoratul Școlar Județean și trei companii locale, reprezentative în domeniul economic (SC Paco Prod Serv SRL, SC Micromet SA Focșani,  SC Simiz Fashion SRL).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *