Universitatea ”Al. I. Cuza” propune înființarea unei filiale în județul Botoșani

universitatea-cuza-iasi

Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iasi propune infiintarea unei filiale in judetul Botosani, in cadrul careia sa functioneze specializari ale Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor, Informatica, Drept, Psihologie, Facultatii de Litere si Facultatii de Filosofie.

Reprezentantii universitatii vor inainta Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior documentatia necesara autorizarii provizorii pentru filiala din Botosani, toate locurile urmand a fi finantate de la buget. Rectorul,Tudorel Toader spera ca autorizarea provizorie sa fie obtinuta in cel mai scurt timp, astfel incat Guvernul sa includa filiala din Botosani in planul de invatamant superior 2021-2022, iar in vara anului viitor sa fie facute inscrieri pentru studenti.

Cel mai probabil la Liceul AT Laurian vor fi partajate o parte din spatii. Primarul municipiului Botosani, Cosmin Andrei, spera ca peste trei ani, primii studenti vor fi declarati absolventi ai filialei din Botosani a universitatii iesene.