Uniunea Europeană socata de atacul din gara Kramatorsk

gX09c4I6V3uw

Uniunea Europeană este profund șocată de atacul rusesc asupra gării din Kramatorsk, care a ucis peste cincizeci de oameni iar zeci de persoane au fost rănite.

„Acesta a fost un bombardament brutal și nediscriminatoriu împotriva civililor nevinovați, inclusiv a mulți copii, care fugeau în temeiul unui alt atac rusesc împotriva caselor și țării lor. Plângem victimele și gândurile noastre sunt la familiile lor și la poporul ucrainean”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului extern din cadrul Uniunii Europene.

Cei responsabili pentru această crimă de război trebuie trași la răspundere. „Nu trebuie să existe imunitate pentru crimele de război. UE sprijină măsurile de asigurare a răspunderii pentru încălcările drepturilor omului și a dreptului internațional umanitar. Uniunea Europeană este îngrozită de faptul că aceste încălcări grave ale dreptului internațional umanitar devin din ce în ce mai frecvente. Atrocitățile comise de Rusia din Bucha, Borodyanka și alte orașe și sate eliberate recent de armata ucraineană de sub ocupația rusă și atacul brutal asupra gării Kramatorsk fac parte din tacticile deplorabile de distrugere ale Kremlinului”, a declarat UE.

În plus, un reprezentant al diplomației europene a numit inacceptabile „încercările flagrante de a ascunde responsabilitatea Rusiei pentru aceasta și alte crime folosind dezinformarea și manipulările mass-media sunt inacceptabile”.

„UE salută puterea, curajul și rezistența poporului ucrainean de a rezista agresiunii Rusiei și îi este alături în solidaritate fermă, fapt demonstrat vineri de vizita președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și a Înaltului Reprezentant Josep Borrell. la Kiev”, se spune intr-un comunicat.