Uniți pentru A8, marș motorizat România-Moldova

mars_motorizat

Asociatiile civice care lupta pentru autostrada organizeaza sambata aceasta,  19 aprilie, un mars de protest pentru respectarea legii autostrazii A8. Evenimentul este organizat in parteneriat si cu o asociatie civica din Chisinau.

Toate asociatiile care militeaza pentru Autostrada Unirii, au facut apeluri, pe paginile de socializare, la toti cei care sunt dispusi sa li se alature in aceasta actiune de protest.

Oamenii s-au saturat de vorbe goale si spera, ca prin aceste actiuni de protest, sa ii determine pe guvernanti sa respecte legea 291, legea Autostrazii Unirii.

„Va asteptam sa veniti alaturi de noi cu masina, camionul sau motocicleta. Coloana din Chisinau va pleca la ora 09:30 din fata Catedralei Mitropolitane. Aceasta coloana se va deplasa pe traseul Chisinau – vama Sculeni. Coloana din Iasi va pleca la ora 11.00 din Piata Unirii, spre vama Sculeni. In jurul orei 12.00 cele doua coloane vor face jonctiunea la vama Sculeni, de unde vor pleca catre Ungheni (Iasi). La ora 13.00 vom ajunge la podul de cale ferata de la Ungheni(Iasi). Pentru prima data doua tari vecine, cu o bogata istorie comuna, se vor uni pentru a cere dezvoltare economica de ambele maluri ale Prutului. Vrem o unire economica! Vrem o unire printr-o infrastructura moderna! Cerem urgent construirea podului de la Ungheni! Cerem autostrada Tg.Mures – Tg.Neamt – Iasi – Ungheni – Chisinau/A8! Uniti pentru A8”, se spune in anuntul organizatorilor.

La protest vor participa si colegii de la Chisinau care militeaza pentru autostrada.