Unitățile rusești s-au întors în Belarus pentru a se reorganiza și a se realimenta

A satellite image shows an overview of a military compound, in Naroulia

A satellite image shows an overview of a military compound, in Naroulia, Belarus, March 14, 2022. Picture taken March 14, 2022. Satellite image ©2022 Maxar Technologies/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES. DO NOT OBSCURE LOGO.

Unele unități ruse s-au întors în Belarus după ce au suferit pierderi grele pe câmpul de luptă din Ucraina, potrivit Ministerului Apărării din Regatul Unit (MOD), într-o actualizare a informațiilor de miercuri.

Unitățile vor trebui să se reorganizeze și să se reprofileze în Belarus, în ceea ce a spus MS a fost un indiciu al dificultăților logistice pe care Rusia le are în Ucraina.

„Rusia va continua probabil să compenseze capacitatea sa redusă de manevră la sol prin artilerie în masă și atacuri cu rachete”, se arată în actualizare.

CNN nu a confirmat independent revenirea unităților în Belarus.

Ministerul rus al Apărării a declarat săptămâna aceasta că va „reduce drastic activitatea militară” pe două fronturi – Kiev și Cernihiv – în urma discuțiilor în persoană dintre Rusia și Ucraina de la Istanbul.

În schimb, Rusia a declarat că acum își va concentra mai mult ofensiva asupra regiunilor Donețk și Lugansk din extremul orient al Ucrainei.

Marea Britanie a declarat că consideră că această schimbare este o „admitere tacită că se luptă să susțină mai mult de o axă semnificativă de avansare”.