Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național

CNE Cernavoda

Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă s-a deconectat automat azi dimineaţa de la Sistemul Energetic Naţional, din cauza declanşării întrerupătoarelor de livrare a energiei în SEN, a anunţat Nuclearelectrica.

Specialiştii investighează cauza care a condus la declanşarea întrerupătoarelor de livrare a energiei. Reprezentanţii Nuclearelectrica susţin că deconectarea automată a Unităţii 2 s-a produs în condiţii de siguranţă, toate sistemele unităţii funcţionând şi răspunzând conform proiectului în astfel de situaţii.

„Deconectarea automată a Unităţii 2 precum şi lucrările de remediere nu au impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului unităţii, populaţiei şi mediului înconjurător”, transmite SN Nuclearelectrica.

Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă operează Unităţile 1 şi 2, fiecare cu o putere instalată de producţie de 700 MW, aceste reactoare asigurând aproximativ 20% din necesarul de energie al României.

Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost pusă în operare comercială pe 2 decembrie 1996, iar Unitatea 2 la data de 28 septembrie 2007.