Unde-i lege, nu-i tocmeală

Primăria Municipiului Iași continuă ridicarea autovehiculelor abandonate pe domeniul public. Astfel, de la începutul anului și până pe acum, în urma sesizărilor primite de la cetățeni sau de la Poliția Locală, inspectorii Biroului Reglementare Transporturi Urbane al Primăriei Municipiului Iași au solicitat de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Autovehiculelor Iași datele de identificare a 216 autovehicule abandonate sau reclamate ca fiind astfel.

Reprezentantii Primariei afirma ca ridicarea vehiculelor abandonate este efectuată conform Hotărârii Consiliului Local nr. 107/2005 şi este executată de către Servicii Publice SA, fiind dispusă de către comisia compusă din reprezentanţii Primăriei Municipiului Iaşi, respectiv ai Biroului Reglementări Transporturi Urbane şi ai Poliţiei Locale Iaşi.

Începând cu data trecerii vehiculului în domeniul privat al Municipiului Iaşi, vehiculul va fi scos din evidenţele fiscale ale proprietarului astfel încât nu se va mai percepe taxa pe mijlocul de transport, şi radiat din circulaţie, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Iaşi, respectiv judeţul unde este înmatriculat vehiculul abandonat.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!