Unde au mai primit ieșenii amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție

image

În data de 28 octombrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID 19.

La activităţile desfăşurate au participat peste 140 de politiști şi polițiști locali şi au fost verificate 134 de societăți comerciale şi 67 de mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate peste 400 de persoane.

În urma neregulilor constatate pe parcursul acţiunilor au fost aplicate 129 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 17.000 de lei, dintre care 72 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Exemple:

1. Un bărbat, de 40 de ani a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecţie în timp ce se deplasa pe str. Cuza Vodă din mun. Paşcani.

2. Un bărbat a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecţie în timp ce se afla într-un mijloc de transport în comun.