Un val de caniculă a „încins” Iașul

11967481 - thermometer in the sky, the heat

Temperaturi extrem de ridicate in judetele Moldovei. Aerul a fost sufocant, iar temperaturile au depasit chiar 36 de grade Celsius la umbra. Oamenii au incercat sa fuga din calea arsitei si sa gaseasca solutii pentru a se racori. Fie ca au consumat o inghetata, au stat pe o banca la umbra sau au poposit la o terasa, cert este ca oamenii au evitat soarele puternic.

Ca un cuptor incins a fost astazi tot Iasul. Codul galben de canicula s-a resimtit  predominant in zonele fara vegetatie. Iesenii au cautat tot felul de solutii pentru a se feri de temperaturile extrem de ridicate.

Reporter: Evitati deplasarile in general cand este canicula?

Da, mai ales cu batranii asa…mai evitam. Si noi in general… a spus un iesean

Cam asa ma feresc de canicula sau la o terasa servind o apa minerala si bucurandu-ma de aceasta zi frumoasa. a mentionat un iesean

Stand la umbra, apa, ceva pe cap daca trebuie sa plec neaparat de acasa. a spus un iesean

Specialistii recomanda ca oamenii sa evite dulciurile in aceste zile. Temperaturile ridicate, asociate cu un consum ridicat de zahar pot conduce la diferite afectiuni medicale.

Eee.. nu-i chiar buna dar ce sa facem? Avem arsita! a spus un iesean

Nu, berea nu. Singurul lucru este apa… apa plata. Nici carbogazoasa, nici sucuri nu, deci apa este cea mai ok. ne-a spus un iesean

Incercam sa stam cat mai mult la umbra, ne hidratam, bem cat mai multe lichide si incercam sa nu iesim cand este amiaza si este foarte mare caldura si sa stam la racoare. a spus un iesean

Reporter:  O inghetata rece sau un suc?

Da! Bineinteles inghetata mai ales copiii. a spus un iesean

Specialistii ne recomanda sa evitam deplasarile in timpul dupa-amiezii si sa nu consumam alcool sau bauturi care contin cofeina.

Tudor Ciuhodaru, Medic primar urgente

Asa ca trei lucruri extrem de importante: apa, hidratare devine evidenta la ceea ce ar trebui sa bem in fiecare zi, asta insemnand apa, sucuri de fructe, ceaiuri dar fara alcool. Sa stiti ca in ultima garda, trei sfeturi din cazurile de lipotimii si accidente vasculare celebrale asociate caldurii au fost legate consumul de alcool.

Si evidati bauturile carbogazoase bogate in cofeina si zahar pentru ca sunt diuretice, va deshidrateaza si va fac victime sigure ale caldurii.

In urmatoarele zile, temperaturile vor fi mai scazute, insa incepand de saptamana viitoare va veni un nou val de canicula.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *