Un uliu protejat prin lege a fost omorât

uliu in zbor

Cruzime fara margini in judetul Iasi. Două persoane din comuna Tutora s-au laudat pe rețelele de socializare ca au prins și omorât un uliu, o pasare protejata prin lege in Romania. Postarea celor doi a devenit virală iar la scurt timp, politiștii au intrat pe fir și au deschis o ancheta.

În urmă cu câteva zile, doi pensionari din județul Iași au devenit subiect de discuție pe rețelele de socializare după ce au postat o imagine cu un uliu mort. Practic, aceștia s-au lăudat public că au omorât pasărea pentru că ar fi omorât niște pui din gospodărie. Reacțiile din partea asociațiilor pentru protecția animalelor nu au întârziat să apară și, la scurt timp, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au deschis o anchetă în acest sens.

„Urmare a imaginilor postate pe o pagina a unei rețele de socializare polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au demarat verificările pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt, iar în funcție de ce vor constata vor fi luate măsurile care se impun”, a declarat Anca Vîjiac, Purt. Cuv. IPJ Iași.