Un turist iesean cazat la cabana Dochia a intrat in coma dupa ce s-a lovit la cap in urma unei cazaturi pe cateva scari abrupte

Caz dificil de gestionat pentru salvamontistii din Neamt, dupa ce un turist iesean, in varsta de 42 ani, cazat la Cabana Dochia a alunecat pe scarile abrupte si a cazut direct in cap pe terasa. Incidentul s-a produs azi noapte iar ieseanul a intrat direct in coma. Din cauza viscolului, salvamontistii si-au pus problema daca victima rezista coborarii de pe munte la ambulanta.

Nu era transportabil, am zis să-l monitorizăm o oră. Pe vremuri, îi prindeam o linie venoasă, acum nu se mai poate, pentru că domnul Arafat a zis că nu ai voie chiar dacă ești paramedic, iar victima este în vârful muntelui și durează ore bune până vine cineva care are voie. Accidentul a fost după ora 22, iar la ora 23,30 am sunt prin 112 la medicul de gardă de pe ambulanța de Terapie Intensivă Mobilă (TIM). Era de serviciu o doamnă doctor foarte pregătită și foarte ok. I-am spus parametrii, luați corect, și am întrebat-o ce facem că până dimineață nu avem oxigen destul la Dochia și cum îi scoteau băieții oxigenul, cum îi picau parametrii. Și mi-a spus să forțăm coborârea. Așa că băieții l-au luat, l-au împachetat, l-au pus în decubit lateral, i-au administrat oxigen și au început coborârea. Ne-am întâlnit sus la Stănile, ningea, am urcat cu ambulanța noastră 4×4, ambulanța TIM este 2×4, n-ar fi reușit”, a declarat Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț, potrivit Ziarul Atitudinea de Neamt.

Dupa ce a fost transportat pana la ambulanta in Bicazu Ardelean, ieseanul a dat semne de revenire. In urma investigatiilor de la Spitalul Judetean Piatra Neamt s-a descoperit ca ieseanul avea multiple fracturi craniene. Acesta a fost transferat astazi la Spitalul de Neurochirurgie Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *