Un turist a fost abandonat în Bucegi de ghidul montan pe care îl plătise

Un turist aflat în stare de epuizare fizică a fost recuperat, sâmbătă, de salvamontiştii din Azuga, după ce a fost lăsat în pădure de ghidul montan pe care îl plătise şi care şi-a continuat traseul împreună cu restul grupului, conform Agerpres.
Conform informaţiilor postate pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova, persoana în cauză se afla la prima drumeţie în zona montană şi a plătit un ghid montan care îşi face reclamă pe reţelele de socializare.
„S-a alăturat unui grup condus de un aşa-zis ghid montan ce îşi face reclamă pe reţelele de socializare, a plătit o sumă de bani şi au pornit la drum, pe traseul Gara Azuga-Cabana Diham. La un moment dat, grupul s-a abătut de la traseul marcat şi a continuat ascensiunea pe firul văii, care la un moment dat prezintă o pantă destul de abruptă. Turistul nostru, fiind la prima experienţă montană, nu a mai putut înainta, fiind epuizat fizic”, arată sursa citată.

În aceste condiţii, ghidul a decis să continue drumeţia cu grupul, lăsându-l pe turistul epuizat în pădure, precizează Salvamont Prahova.

„Acesta, îngrozit, a sunat la Dispeceratul Naţional Salvamont, iar salvatorii montani de la formaţia judeţeană Azuga l-au recuperat şi l-au coborât până în Gara Azuga. Rugăm doritorii de drumeţii montane, mai ales cei ce se află la început, să fie cu mare băgare de seamă atunci când îşi aleg ‘ghidul montan’ de pe internet, să nu dea peste acest personaj sau unul asemănător…”, adaugă sursa menţionată.

sursa stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *