Un tren încărcat cu tehnică militară a deraiat la Brașov

O81Jh41JZMO_4O

Un vagon ce transporta vehicule destinate armatei a deraiat vineri seară, în județul Brașov. Incidentul a avut loc în jurul orei 20:30, la ieșirea din stația Beia, și a fost surprins de cei care așteptau să treacă garnitură, pentru a-și continua drumul.

Problema a fost remediată după mai bine trei ore, timp în care șoferii și pasagerii din mașinile aflate în dreptul trecerii la nivel cu calea ferată au fost nevoiți să aștepte.

Traficul feroviar de călători nu a fost afectat, aceste garnituri circulând pe o altă linie de cale ferată.

Vehiculele militare transportate cu trenul respectiv sunt ale Companiei Manevră ALTHEA din cadrul Batalionului 341 Infanterie „Constanța” și se întorceau de la Cincu, unde militarii au efectuat ultima etapă de pregătire pentru o misiune de menținere a securității.

„În perioada 13-16 martie, militarii Companiei Manevră ALTHEA din cadrul Batalionului 341 Infanterie „Constanța” au executat ultima etapă de pregătire pentru misiune, în Centrul Național de Instruire Întrunită ,,Getica” din Cincu. Astfel, în data de 17 martie, o parte din tehnica de luptă se va deplasa pe roți către Caracal și Constanța, iar o parte se va îmbarca pentru transport pe calea ferată, din Dumbrăveni către Murfatlar”, au transmis Forțele Terestre Române pe 16 martie.

Misiunea EUFOR ALTHEA a Uniunii Europene se desfăşoară pe teritoriul Bosniei şi Herţegovinei începând cu anul 2004, în baza unui mandat al Organizației Națiunilor Unite, conform sursei citate.

Participarea României la Operația EUFOR ALTHEA reflectă atât consolidarea angajamentului asumat în cadrul Uniunii Europene, cât şi a parteneriatului NATO-UE, reprezentând, în același timp, un element de menținere a securității şi stabilității în regiune.