Un tata si trei copii din Vaslui au fost transportati de urgenta la Iasi dupa ce butelia din casa a explodat

Trei copii de 5, 7 şi 8 ani şi tatăl lor, un bărbat în vârstă de 36 de ani, au fost răniţi, sâmbătă seara, în urma unei explozii produse la o locuinţă din comuna Stănileşti, judeţul Vaslui.

Potrivit evaluării făcute de echipajele medicale prezente la locul producerii evenimentului, victimele prezintă arsuri de gradele I şi II pe faţă şi pe corp. Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, Daniel Ungureanu, a afirmat că Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât ca, într-o primă fază, victimele să ajungă la Iaşi deoarece acolo sunt linii de gardă pe Chirurgie Plastică, urmând ca apoi să se decidă un eventual transfer la alte spitale din ţară în funcţie de gravitate şi locurile disponibile.

„Cele patru victime au fost evacuate, evaluate şi li s-a acordat primul ajutor, ulterior fiind transportate la Compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Huşi. Victimele sunt transportate la unităţi medicale din municipiul Iaşi.

Cei trei copii sunt transferaţi la Spitalul ‘Sfânta Maria’ Iaşi, în timp ce tatăl acestora este transportat la Spitalul ‘Sfântul Spiridon’ „, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, Marius Stanciu, potrivit Agerpres.

Echipajul de prim-ajutor din cadrul Secţiei Huşi a preluat o fată de 7 ani care prezenta arsuri gradele I şi II la nivelul membrelor superioare şi al feţei şi pe tatăl acesteia care a suferit arsuri gradele I şi II la nivelul membrelor superioare şi la faţă. Echipajele SAJ Vaslui au preluat o fată de 8 ani şi un băiat de 5 ani, diagnosticaţi cu arsuri de gradele I şi II pe faţă şi corp.

Explozia nu a fost urmată de izbucnirea unui incendiu. În urma deflagraţiei, au fost avariate baia, planşeul din gips carton şi o uşă. Cauza probabilă care a dus la producerea exploziei a fost acumularea gazelor într-un spaţiu închis, furtunul de la o butelie care alimenta un boiler instant pentru producerea apei calde în baie fiind deteriorat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *