Un tânăr în vârstă de 15 ani este cioban la 200 de oi

Codruț Popa este un adolescent din satulCăuești, comuna Șcheia, județul Iași care a crescut intr-o familie simpla, in care dragostea pentru oi a devenit o indeletnicire mostenita de la strabunici. La varsta la care alti adolescenti vizeaza la gadgeturi, haine de firma si petreceri, Codrut spera sa aiba o stana mare cu cat mai multe animale. Baiatul nu a renuntat la scoala si a reusit sa imbine foarte bine studiul cu munca la stana. Astfel, ciobanasul are in grija 200 de miorite pe care le ingrijeste cu multa atentie si iubire.

Stana este a doua casa pentru Codrut, un tanar in varsta de numai 15 ani din judetul Iasi. Pentru unii oeritul este o activitate de care au auzit doar in povesti insa pentru ciobanas este cea mai mare pasiune a sa. Sa muncesti la o stana cu 200 de oi nu este deloc usor pentru ca baiatul trebuie sa se trezeasca inca din zorii zilei pentru a scoate oile la pasunat. Cu toate greutatile pe care trebuie sa le infrunte zi de zi, Codrut recunoaste ca oeritul este cea mai mare pasiune a sa. Programul sau este plin in fiecare zi si printre teme si scoala, baiatul reuseste sa ingrijeasca si animalele familiei. Acesta mulge olile in fiecare zi si prepara diverse produse din lapte pe care le vinde ulterior localnicilor.  

Codruț Popa, ciobănaș:

Cresc animale de cand sunt mic. Parintii, bunicii, strabunicii au avut grija de oi si asta mi-a placut si mie sa fac.

Baiatul ne-a marturisit ca isi doreste sa fie in continuare cioban. Tanarul nu-si poate imagina viata fara animale si vrea sa duca aceasta traditie mai departe.

Codruț Popa, ciobănaș:

Am 200 de exemplare din rasa turcana breaza si ciobania pentru mine este o joaca.

Pe langa pasiunea pentru oi, Codruț iubeste si muzica. Baiatul a invatat sa cante la fluier inca e cand era copil iar cel mai mare vis al sau este sa devina un artist cunoscut, insa pana atunci, singura scena pe care canta la fluier este cea de la stana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *