Un tânăr din Negrești se luptă de 1 an cu un cancer rar în Europa

Ioan Lazăr

La doar 29 ani, Ioan, un tânăr din orașul vasluian Negrești duce o lupta teribilă cu un cancer pe care l-a descoperit întâmplător, după o operație de polipi. Tânărul a primit vestea la câteva zile după ce s-a căsătorit cu iubita lui, Ana Maria. În ultimul an, tânărul a cheltuit zeci de mii de euro, după ce a urmat ședințe de chimioterapie. În aprilie au început sesiunile de radioterapie, iar starea lui Ioan s-a agravat după ce au apărut metastaze. Șansa lui la o viață normală este o clinică din Turcia, unde medicii i-au transmis ca sunt încrezători că-l pot salva. Doar că Ioan are nevoie de 70.000 euro pentru a continua tratamentul, bani de care familia lui nu dispune.

Ioan Lazăr a fost diagnosticat tardiv cu cancer nazofaringian. Bărbatul a fost văzut inițial în mai 2021 de medicul său de familie din Marea Britanie, acolo unde locuiește și i-a fost prescris un tratament cu antibiotice pentru Otită. După aproape 3 săptămâni, ceea ce se credea a fi o infecție nu a cedat și acesta a fost trimis la un specialist ORL pentru mai multe investigații. Acesta din urmă, a decis ca Ioan să fie operat de adenoidită cronică sau mai ușor de înțeles, polipi. În timpul operației, medicul chirurg a găsit ceea ce s-a presupus a fi o tumoră, a prelevat biopsia și din acest moment a durat încă aproape o lună până la sosirea rezultatelor timp in care boala a evoluat.

Acum un an, în septembrie a depistat în Anglia că ar avea un cancer nazofaringian limfatic. Un an de zile a făcut tratament acolo cu citostatice, dar de anul acesta din august a făcut metastaze și are dureri groaznice și nu se putea sta și am plecat în Turcia și nu se putea face niciun fel de tratament cu diagnosticul pe care îl avea el, a spus Victorița Lazăr, mama lui Ioan.

Timp de un an, Ioan Lazar a făcut chimioterapie și radioterapie pentru a ține boala sub control, tratamente în urma cărora corpul s-a slăbit din toate punctele de vedere. Acum, prelungirea vieții sale depinde de un tratament în Turcia, unde a ajuns datorită stării care s-a agravat din cauza metastazelor osoase. Tratamentul însă este costisitor, iar fiecare ajutor financiar este binevenit.

Sunt foarte costisitoare, foarte mult, numai biopsia a costat 4500 euro plus restul analizelor. El stă numai cu calmante că are dureri groaznice. Eu nu pot sa-l ajut că nu am pensie, voi ieși la anul. Frații lui l-au ajutat cât se poate. Mulțumesc oamenilor noștri din orașul Negrești, a spus Victorița Lazăr, mama lui Ioan.

Țintuit într-un pat de spital, Ioan a avut puterea să le mulțumească oamenilor de bine care l-au ajutat până acum.

Îl fac pentru a mulțumi tuturor celor care m-au ajutat în lupta mea cu cancerul, a precizat Ioan Lazăr.

Despre cancerul nazofaringian se știu destul de puține lucruri în Europa, fiind un tip de cancer rar întâlnit aici. Nu a fost diagnosticat imediat, întrucât boala poate fi confundată cu polipii și otita.

Persoanele care sunt dispuse sa-l ajute pe Ioan au posibilitatea să doneze.

Cont Revolut : @ioan77lazar

Cont Revolut ( Euro / Lire / Lei ) : Ioan Lazăr

IBAN : GB19 REVO 0099 7068 8284 12

Cont de Romania RON / LEI: Lazar Victorița (mama)

IBAN : RO41RNCB0262063065490004

Cont UK :

Account Number: 44213068

Sort Code: 77-31-11

sau

IBAN: GB61LOYD77311144213068

BIC: LOYDGB21A26

Cont Euro : Lazar Florin (frate)

IBAN: IT93U0306960594100000003262