Un tânăr din Iași face parte din Echipa de Robotică a României, care a obţinut locul I la Campionatul Internaţional de la Chicago

primarie

Echipa de Robotică a României a obţinut locul întâi la Campionatul Internaţional de la Chicago, care a avut loc pe 16 şi 17 iulie 2021, în format fizic, unde au fost prezente cele mai bune echipe de robotică din Statele Unite ale Americii.

Unul dintre membrii echipei este Mihai Melnic, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi.

Mihai Chirica, primarul Iașului: „Astăzi, 17 august 2021, m-am întâlnit la sediul Primăriei cu Mihai Melnic, elev la Liceul de Informatică din Iași. Mihai a făcut parte din Echipa de Robotică a României (AutoVortex) care a obținut locul întâi la Campionatul Internațional CRI – Chicago Robotics Invitational. Victoria este cu atât mai strălucitoare cu cât e pentru prima dată în istoria de 32 de ani a competiției când o echipă ne-americană câștigă Finala Mondială organizat de Statele Unite. Întâlnirea cu Mihai mi-a confirmat încă o dată faptul că Iașul are tineri minunați, capabili de performanțe excepționale, ce pot și trebuie să devină modele pentru generațiile de astăzi. Succesul din Statele Unite recompensează dragostea de știință, pasiunea pentru tehnologie, munca în echipă, dar mai ales puterea de a visa. De aici se naște o întrebare : Ce trebuie să facem noi , cei care am decis și decidem pentru români și România, ca voi să creșteți , să vă dezvoltați și să fiți împliniți acasă!”.