Un tânăr din Costuleni va sta după gratii 30 de zile, după ce a furat o mașină și s-a urcat băut la volan, deși nu avea permis de conducere

retinuti

Polițiștii Secției nr. 5 Poliție Răducăneni efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.

Astfel, la data de 21 noiembrie a.c., polițiștii au identificat un tânăr, din com. Costuleni care ar fi sustras un auto, ce fusese lăsat parcat cu cheile în contact.

Astfel, acesta a fost depistat conducând auto, pe raza comunei Răducăneni și având în urma testării alcoolscopice, valoarea de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, din verificări a rezultat faptul că, tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 25 noiembrie a.c. , în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut de polițiști și introdus în Arestul I.P.J. Iași.

La data de 26 noiembrie a.c., acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanța dispunând arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă.