Un tânăr de 19 ani din Dolhești se află în stare gravă la spital după ce a găurit cu bormașina un obuz

spital-sf-spiridon-iasi

Un tânăr de 19 ani din Pietriș, Dolhești se află în stare gravă la Spitalul „Sf. Spiridon” Iași, după ce a încercat să deschidă un obuz cu bormașina.

Băiatul va fi operat de urgență, aflându-se în șoc hemoragic/traumatic, cu plăgi penetrate. Din nefericire, acesta și-a pierdut mâna stângă și există posibilitatea de a-și pierde și ochiul drept.

„La Unitatea Primire Urgență a ajuns un pacient de 19 ani, în urma unui traumatism produs de explozia unui proiectil pe care a încercat să-l desfacă. Ambulanța l-a adus conștient, însă cu traumatisme la nivelul tuturor segmentelor. S-a diagnosticat în urgență un traumatism abdominal, cu hemoperitoneu, cu corp străini restanți, fragmente din proiectilul respetiv, care au pătruns în abdomen. De asemenea, un traumatism de torace, traumatism la nivelul feței, traumatism la nivelul ochiului drept care a afectat vederea și este posibil să rămână cu o pierde a vederii la acest ochi. Traumatism de mână stângă cu amputație a degetelor. Aproape întreaga mână este amputată post explozie. Sunt de asemenea corpi străini restanți la nivelul coastei și la nivelul feței. Pacientul, după evaluarea la urgență, a fost internat în clinica chirurgicală de gardă și este în cursul intervenției chirugicale. Vor interveni mai multe specialități, atât chirugia generală, cât și chirurgia maxilo-facială, chirugia plastică pentru refacerea bontului de la nivelul mâinii stângi și ortopedia. Pacientul va rămâne în Terapie Intensivă.”, a declarat Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD Iași.

Se pare că obuzul se afla în magazia locuinței de mai mult timp.