Un tânăr crescut la Răstoaca-Vrancea, condamnat pe viață pentru o crimă înfiorătoare pe care a comis-o în Marea Britanie

u4PHLoL

foto: ZdV

Valentin Lazăr, un tânăr de 21 de ani crescut la Răstoaca, județul Vrancea, care lucra în Marea Britanie, a fost condamnat ieri la închisoare pe viață, după ce în mai 2021, a urmărit o femeie care cobora dintr-un autobuz londonez, a atacat-o și a lăsat-o să moară, dezbrăcată, într-un tufiș.

Cazul a fost explicat într-un articol publicat de dailymail.co.uk.

Valentin Lazăr a atacat-o pe Maria Rawlings, 45 de ani, cu o bâtă de lemn în care erau încorporate cuie și un cuțit, înainte de a o lăsa fără haine într-un tufiș, în mai 2021. Tânărul a recunoscut crima, iar avocatul acestuia a transmis că nu poate oferi o explicație pentru atac. O autopsie a dezvăluit că femeia a murit sugrumată. Ea a suferit, de asemenea, răni la gură, piept şi genunchi, având şi 15 coaste fracturate, dar şi peste 100 de semne pe corp. Valentin Lazăr, tânărul în vârstă de 21 de ani, crescut la Răstoaca, județul Vrancea a recunoscut crima, menționează dailymail.co.uk și a fost închis joi, 3 februarie 2022, la Old Bailey.

După 31 de minute, Valentin Lazăr a ieşit singur de după tufişuri, cu geanta albă a femeii atârnată pe umăr. Acesta a scotocit în ea, apoi a aruncat-o pe trotuar, este mărturia prezentată instanţei. După atac, românul a luat un alt autobuz şi a ajuns acasă în jurul orei 1 noaptea. Un şofer de autobuz a mărturisit că l-a văzut pe acesta alergând, ca şi cum ar fi fost sub influenţa drogurilor, cu pupilelele dilatate şi cu privirea fixă. Cadavrul femeii a fost găsit a doua zi, în jurul orei 14.30, în zona Little Heath, de un bărbat care îşi plimba câinele. O şapcă de baseball cu ADN-ul inculpatului a fost găsită lângă cadavrul femeii, iar în locuinţa tânărului român procurorii au găsit şi haine care aveau urme de sânge.

ZiaruldeVrancea