Un tânăr cercetător a murit pe masa de operație, la Spitalul din Vatra Dornei, în timpul unei operații la cot

img

Tânărul de 28 de ani a ajuns la spital cu dureri la un cot după ce s-a accidentat la un meci de fotbal cu prietenii. El a murit în timp ce era operat.

Tragedie la Vatra Dornei, unde un tânăr de 28 de ani, pe nume Valeriu Stoilov, a murit brusc, în timp ce era pe masa de operație, la spitalul din localitate.

Tânărul, care era cercetător la Centrul de Economie Montană „CE-MONT” din Vatra Dornei, a suferit un accident banal la un meci de fotbal cu prietenii.

Acesta s-a prezentat la spital, la finele săptămânii trecute, pentru că avea dureri.

Medicii de aici i-au spus, după investigații, că are nevoie de o intervenție chirurgicală de rutină, pentru că avea fractură de cot, și l-au programat pentru operație pe 15 martie.

Numai că miercuri, imediat după ce a fost anesteziat, pacientul a intrat brusc în stop cardio-respirator și nu a răspuns ulterior manevrelor de resuscitare.

Cunoscuții sunt în stare de șoc după decesul subit al tânărului și își pun întrebări cu privire la cauzele decesului.

Pe rețelele de socializare mesajele de condoleanțe curg, iar cunoscuții se întreabă cum de a fost posibil ca un tânăr fără probleme de sănătate deosebite să moară în timpul unei intervenții chirurgicale de rutină.

Conducerea unității a derulat o anchetă internă și așteaptă acum rezultatele efectuării necropsiei pentru că nu se cunoaște din ce cauză a intrat tânărul în stop cardio-respirator.

Directorul medical al spitalului din Vatra Dornei, Cristian Rusu, a declarat că tânărul a fost internat în spital pe 13 martie, urmând ca pe 15 martie să fie operat la cot.

După internare, pacientului i s-au făcut analize și investigații preoperatorii și s-a stabilit că acestea nu avea nici o altă afecțiune. 

Directorul medical a confirmat faptul că tânărul a intrat în stop cardio-respirator după ce a fost anesteziat, dar a fost resuscitat.