Un tanar care se pretinde calugar, amendat in toata tara pentru cersetorie, provoaca un cutremur in politica si BOR acuzand o mafie homosexuala

cristi calin

Scandal fara precedent in Romania, dupa ce un tanar, aduce acuzatii grave la adresa unor inalte fete bisericesti din Romania. Acesta apare in mai multe fotografii compromitatoare alaturi de deputatul PSD, Aurel Balasoiu. Exclus din partid, parlamentarul s-a declarat nevinovat. Acum social democratii ii cer sa-si dea demisia din Parlament mai ales ca pe numele sau au fost deschise doua dosare penale.

„Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a sesizat din oficiu la data de 4.10.2022 cu privire la săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor prev. de art. 220 Cod penal, ca urmare a informațiilor apărute în mass-media referitoare la săvârșirea acestei fapte de către o persoană având calitatea de deputat în Parlamentul României. Totodată, pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică a fost deschis un al doilea dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunii de viol prev. de art. 218 din Codul penal, ca urmare a depunerii unei plângeri penale împotriva aceleiași persoane. Menționăm că în ambele dosare urmărirea penală se desfășoară in rem„, a mentionat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In fotografii, Balasoiu apare cu un tanar amendat in toata tara pentru cersetorie. Individul se imbraca in haine preotesti si cerea bani pentru o asociatie filantropica. „Il cunosc toti politistii din Iasi si din tarã, are peste 100 de amenzi. Umblã îmbrãcat în cãlugãr, dar nu este slujitor al Bisericii. Nu strânge bani pentru Bisericã, ci pentru el, pentru curvele sale! Amendati-l, nu are ce cãuta în acest loc, sã ia banii oamenilor, asa”, spunea un preot din judetul Vaslui in anul 2018.

„Ma numesc Cristi Calin sunt domiciliat în sat. Bazga Comuna Horgesti jud. Bacau, unul din cei 10 copii ai părinților meu Vasile și Maria născut și botezat în Biserica Ortodoxa Romana, absolvent al Seminarului Teologi Ortodox din Iași promoția 2012 ,absolvent al Academiei de Teologie Ortodoxa din Republica Moldova cu studii de master. În anul 2013 am fost exmatriculat de la Facultate de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia pentru ca mi s-a retras binecuvântarea arhierească de către IPS Ioachim arhiepiscopul Romanului și Bacăului al cărui fiu duhovnicesc am fost și sunt. Din anul 2013 nu am mai primit binecuvântare sa mai studiez la nicio Facultate de Teologie din cuprinsul Bisericii Ortodoxe Romane pentru ca am refuzat avansurile sexuale din partea starețului de la mănăstirea Calapodesti jud. Bacau”, a povestit astazi pe Facebook, falsul calugar.

Acesta sustine ca in ultimii 10 ani a inceput o lupta impotriva abuzurilor ierarhilor.

„Timp de 10 ani am descoperit zeci de persoane sfințite (diaconi, preoți, episcopi) care sunt homosexuali și pedofili săvârșind prin aceasta infractiuni foarte grave. In majoritatea cazurilor descoperite de mine am încercat sa rezolv în interior problema (BOR) dar când am văzut ca se încearcă mușamalizarea lor atunci am sesizat organele competente judiciare și opinia publica. În toamna acestui an l-am cunoscut pe deputatul PSD de Argeș Bălășoiu Aurel și pe teologul Iosiv Cristian Ionuț aceștia fiind homosexuali și bisexuali și având în vedere calitățile lor și funcția deputatului în Parlamentul României am profitat de ocazie și m-am introdus în cercurile lor de prieteni astfel obținând de la ei poze, video, mesaje textual și audio în care ii prezintă într-o postura intima și sexuala pe următori indivizi: IPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului, IPS Varsanufie Arhiepiscopul Râmnicului, IPS Calinic Arhiepiscopul Argeșului și Mucelului, PS Visarion episcopul Tulci, Deputatul Balasoiu Aurel absolvent al Facultăți de Teologie Ortodoxa din Pitești jud. Arges, Iosiv Ionuț Cristian absolvent de Seminar Teologi și al Facultăți de Teologie Ortodoxa din Constanța, mulțime de preoți diacon și monahi din BOR pe care nu i-am putut idendifica”, a mai scris Cristi Calin.

Dupa acuzatiile lui Cristi Calin, Arhiepiscopia Tomisului a reactionat. Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului: „Noi avem serioase îndoieli cu privire la credibilitatea informațiilor pe care Cristi Călin le lansează cu referire la IPS Teodosie, câtă vreme, după cum însuși declară în interviu, acționează din frustrare pentru faptul că a fost exclus din monahism și exmatriculat de la două Facultăți de Teologie, urmare a unui comportament dovedit incompatibil cu morala creștină, mai precis calomnie, comerț neautorizat, port ilegal de uniformă clericală, actualmente face parte dintr-o biserică-pirat, nicidecum din BOR, iar în Arhiepiscopia Tomisului a fost depistat, anul trecut, colectând ilegal bani în numele Bisericii”.

La sfarsitul lunii trecute, Cristi Calin s-a prezentat ca si jurnalist la „Sa fie Lumina” sunand la Episcopia Ortodoxă Tulcea. Acesta a transmis telefonic ca deține imagini și înregistrări audio în care episcopul de Tulcea, Preasfințitul Visarion, întreține relații sexuale cu un fost elev al seminarului teologic din oraș.