Un tânăr a rămas blocat în gura de aerisire a unui bloc, în miez de noapte. Pompierii au demolat o bucată de perete, ca să-l scoată pe moldovean

324474610_2987247114911216_1805206617278497677_n

Misiune dramatică de salvare, vineri noapte, într-un bloc din Chișinău, acolo unde un tânăr de 27 de ani a rămas blocat, din motive încă necunoscute, în coloana de aerisire a imobilului.

Mai multe echipe de pompieri au intervenit vineri noapte, în jurul orei 1:00, pentru a scoate un bărbat rămas blocat în gura de aerisire a unui bloc din Chișinău, între etajele 7 și 8. 

Pentru că dimensiunile coloanei de aerisire erau de 50×30 centimetri, salvatorii au fost nevoiți să demoleze o bucată din perete ca să poată ajunge la tânărul de 27 de ani. După ce a fost scos, el a fost preluat de o ambulanță și dus la spital, pentru îngrijiri medicale. Deocamdată, nu se știe cum a ajuns bărbatul în gura de aerisire. 

„Salvatorii IGSU din municipiul Chișinău au salvat un bărbat blocat într-un canal de ventilare a unui bloc de locuit. La data de 07 ianuarie, ora 01:02 salatorii IGSU din capitală au intervenit pentru a salva o persoană, care a rămas blocată într-un canal de ventilare. Cazul a avut loc pe strada Petru Zadnipru 14 din municipiul Chișinău. Pentru realizarea misiunii în mod de urgență la fața locului au ajuns 3 echipe de salvatori și pompieri din cadrul Detașamentului Salvatori și Pompieri Ciocana, Direcției regionale căutare-salvare nr.1, Centrului republican de intervenție operativă din cadrul Inspectoratului general pentru situații de urgență, și conducerea Direcției generale intervenții, și angajații poliției. Angajații IGSU au stabilit că un bărbat în vârstă de 27 de ani se afla blocat în canalul de ventilare a unui bloc de locuit între etajele 7 și 8. De către salvatori au fost efectuate lucrări de demolare a unui perete constructiv, a canalului de ventilare cu dimensiunile 50×30 cm de la etajul 7. În urma intervenției prompte a salvatorilor bărbatul a fost extras și salvat, fiind preluat de de către angajații Serviciului asistență medicală urgentă investigații și îngrijiri medicale ulterioare. Cazul dat este cercetat de către organele de resort”.