Un tanar a fost reținut după ce a reușit să obțină peste 11.000 de lei păcălind mai mulți oameni cu anunţuri online

Un tânăr de 25 de ani din Zalău, judeţul Sălaj, a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţiştii bistriţeni, după ce ar fi înşelat mai multe persoane postând anunţuri online de vânzare a unor telefoane mobile, scrie Agerpres.

Potrivit buletinului de presă remis miercuri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, faptele ar fi fost comise în urmă cu mai bine de doi şi jumătate, iar tânărul a cauzat, în acest mod, un prejudiciu de peste 11.000 de lei.

„La data de 19 septembrie, în urma cercetărilor efectuate şi probelor administrate, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a unui tânăr, de 25 de ani, din Zalău, judeţul Sălaj, cercetat pentru comiterea unor înşelăciuni. (…) Din investigaţiile efectuate până în prezent a reieşit faptul că, în cursul lunii ianuarie 2021, tânărul ar fi postat mai multe anunţuri de vânzare a unor telefoane mobile, prin intermediul unei platforme de vânzări online. Telefoanele erau expuse spre vânzare la preţuri mai mici decât preţurile de pe piaţă, astfel că ar fi indus în eroare, prin folosirea unei identităţi false, patru persoane pe care le-ar fi convins să transfere într-un cont bancar, diverse sume de bani, reprezentând avans sau plata unui telefon mobil. Ulterior, tânărul nu ar mai fi remis telefonul mobil cumpărat şi nici sumele achitate cu titlu de preţ sau avans”, se arată în comunicat.

După expirarea perioadei de reţinere, tânărul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bistriţa-Năsăud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *