Un sucevean a tăiat țeava de gaze crezând că e pusă degeaba și încurcă în stradă

Close-up of metal steel gas meter box with connecting yellow pipes hanging on exterior light stone house wall. Construction, renovation, measurement tool and energy saving concept.

Close-up of metal steel gas meter box with connecting yellow pipes hanging on exterior light stone house wall. Construction, renovation, measurement tool and energy saving concept.

Un sucevean care făcea curat pe spațiul verde a constatat că o țeavă părea inutilă în mijlocul drumului și a decis să o taie.

Polițiștii ajunși la locul sesizat au constatat faptul că în urmă cu circa o jumătate de oră Aurel C., de 63 de ani, beneficiind de sprijinul moral al lui Mihai H., tăiase o ţeavă de gaz racordată la reţea, situată pe trotuarul de pe partea stângă a străzii Calea Unirii, cu intenţia de a o îndepărta şi de a curăţa spaţiul verde.

Bărbatul de 63 de ani locuiește pe strada Severin Procopovici, iar joi după-amiază, în jurul orei 16:40 s-a deplasat împreună cu prietenul său pe trotuarul de pe Calea Unirii. El a tăiat cu un polizor unghiular o parte din ţeava de gaz situată pe trotuar. În momentul în care a reuşit să taie complet ţeava, cei doi au constatat că aceasta era racordată la reţea şi scăpa gaze. În acel moment au apelat numărul unic 112 și au cerut ajutorul pompierilor, care s-au deplasat pentru intervenție la fața locului. În scurt timp la locul cu pricina a ajuns un echipaj din cadrul E.ON Energie România, care a blocat țeava de gaz şi a înlăturat pericolul de explozie.

Isprava bărbatului care s-a apucat să taie țeava care îl împiedica la curățenie s-a soldat în final cu un dosar penal, deschis pe numele său pentru săvârșirea infracțiunii de ”distrugere”. În același timp valoarea prejudiciului creat deținătorilor rețelei de gaz, respectiv celor de la E.ON Energie România, urmează a fi evaluată și suportată de către bărbatul de 63 de ani.