Un sucevean a fost inselat cu 11.000 de euro de o pagina falsa de pe internet care vindea autorulote

Un bărbat din comuna Șerbăuți a vrut să ofere familiei un concediu de neuitat și călătorii cu o rulotă modernă dar s-a ales cu o pagubă de peste 11.000 de Euro. La data de 23 mai ora 12.00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Șerbăuți au fost sesizați direct, prin plângere de către un bărbat de 48 ani, din satul Șerbăuți, cu privire la faptul că a fost victima unei înșelăciuni.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, la data de 13 mai, în urma unor căutări pe o rețeaua de socializare cu privire la achiziționarea unei autorulote, bărbatul a găsit o pagină ce părea a aparține unei firme dintr-un stat european și care ar avea ca obiect de activitate vânzarea de vehicule de acest gen.

Ulterior, bărbatul a cerut detalii referitoare la procedura de achiziționare a unei autorulote, prin sistem de mesagerie scrisă, fiindu-i indicat să transfere suma de 1.500 euro într-un anumit cont, pentru confirmarea cererii de cumpărare. În aceste condiții, la data de 17 mai, bărbatul a virat în contul respectiv suma cerută.

După această tranzacție, i s-a pretins persoanei vătămate suma de 5.100 euro, care ar reprezenta 30% din valoarea autorulotei, în schimbul retragerii anunțului din mediul online și rezervării vehiculului. În acest context, la data de 20 mai, persoana vătămată a virat suma de 5.100 euro în același cont pe care beneficiarul i l-a transmis.

În continuare, la 22 mai, părții vătămate i s-a mai solicitat o sumă de 4.540 euro, care ar reprezenta cheltuielile pentru demersurile administrative, sumă pe care bărbatul a achitat-o.

După achitarea acestor plăți în contul solicitat, respectiv un total de 11.140 euro, persoana vătămată a constatat că beneficiarul paginii nu a făcut demersurile pentru livrarea autorulotei, amânând livrarea și pretinzând în continuare noi sume de bani și noi condiții de livrare.

Totodată, acesta a făcut verificări și pe unele site-uri de tip „forum”, unde erau prezentate feedback-uri negative asupra paginii, respectiv că firma nu ar exista și că pagina ar fi falsă.

In cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,înșelăciune”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *