Un student cu tumoră pe creier și-a dat licența din spital

Viata este o minune si de asta ne convingem cand vedem cazurile de succes de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Un tanar de 22 de ani a primit, de curand, o noua sansa la viata. A invins o tumora pe creier si a reusit sa isi termine studiile. Chiar daca a dat examenul de pe patul de spital, Carlo a avut parte de sustinerea echipei medicale si acum este fericit ca poate duce o viata linistita.

Un tânăr student în vârstă de 22 de ani, specializat în Inginerie Electrică, Energie și Informatică Aplicată, a trecut printr-o experiență incredibilă, reușind să învingă o tumoare de 9 cm în diametru, descoperită de medicii Spitalului Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași. În ciuda stresului pe care l-a resimțit, tânărul și-a susținut examenul de licență chiar de pe patul de spital, iar apoi a fost supus unei intervenții chirurgicale de succes, care i-a salvat viața ca prin miracol.

Carlo Felix Adam, student

S-au manifestat dureri în zona ochilor. Simțeam că se umflă ca cepele. După a înaintat durerea către zona cervicală. Aveam stări de greață în timpul somnului. Am aflat că sufăr de o tumoare pe creier. Vedeam tulbure înainte acum văd bine. M-am stresat foarte tare.  Vă mulțumesc! Eroi de sacrificiu! Să nu renunțe niciodată la visele lor. Vă mulțumesc!”

Tumoarea, cu un diametru de 9 cm, reprezenta o amenințare serioasă pentru viața tânărului. În ciuda presiunii și stresului provocate de această situație, tânărul nu a renunțat la visul său de a-și susține examenul de licență. Cu multa determinare el a lucrat din greu și a pregătit materialul pentru examen direct de pe patul de spital, în timp ce era supravegheat de medicii.

Lucian Eva, Manager Spitalul de Neurochirurgie Iași

De câteva luni prezinta tulburări de comportament și accentuarea durerilor de cap, motiv pentru care s-a prezentat în serviciul nostru pentru diagnostic și tratament. În urma explorărilor de imagistică de înaltă performanță, respectiv rezonanță magnetică nucleară, s-a descoperit o tumoare la nivelul creierului. O tumoare de nouă centimetri în diametru care invada vase importante la nivelul creierului și zone din creier care îi dădeau simptomatologia respectivă, și anume lobii frontali. Supus unor investigații laborioase, inclusiv unui tratament de închidere a vaselor preoperatorii care țineau acea tumoare, ceea ce noi numim embolizare preoperatorie, ulterior a fost supus unei intervenții chirurgicale. Am realizat o rezecție totală a acestei tumori, fiind o tumoare benignă. Pacientul este bine în momentul de față, urmează câteva zile de recuperare și se va reintegra social în siguranță.

În prezent, tânărul student se află în perioada de recuperare și se simte bine. El îi numește pe medicii săi eroi, recunoscând eforturile lor de a-i salva viața și de a-i oferi o șansă la un viitor sănătos și promițător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *