Un startup românesc a lansat o aplicație mobilă pentru combaterea risipei de alimente

17545_raukcsiakp_17545

foto: industriacarnii

Startup-ul românesc bonapp.eco a lansat o aplicaţie mobilă cu ajutorul căreia consumatorii pot economisi până la 80% la achiziţia de alimente.

Scopul acesteia este combaterea risipei de alimente, conectând consumatorii cu comercianţii ale căror alimente se apropie de data de expirare. Produsele vor fi vândute la preţuri mai mici cu 40%- 80%.

„La nivel global se irosește 40% din cantitatea totală de alimente, conform World Wildlife Fund. Numai risipa de alimente este cauza pentru 10% din emisiile de gaze cu efect de seră, la nivel mondial. Pe lângă exacerbarea schimbarilor climatice, risipa alimentară provoacă pierderi semnificative retailerilor. În România, într-o țară în care mâncarea este scumpă, sunt aruncate anual 5 milioane de tone de alimente. Consumatorii români își alocă aproape 40% din buget pentru alimente și bauturi. bonapp.eco transformă aceste provocari de mediu, economice și sociale într-o oportunitate de afaceri durabilă, în beneficiul tuturor. Soluția noastră este un câștig pentru consumatori, un câștig pentru comercianții de produse alimentare și un câștig pentru planetă”, a declarat Gregoire Vigroux, co-fondatorul bonapp.eco.

bonaapp.eco este disponibilă pentru utilizatorii iOS şi Android o pot descărca.

Alimentele sunt achiziţionate cu cardul, prin intermediul aplicaţiei, dintr-o reţea de 35 de afaceri afiliate din Bucureşti. În prezent aplicaţia include supermarketuri, hipermarketuri, restaurante, magazine, brutării, cafenele şi hoteluri. Lansarea în alte oraşe din România este planificată pentru primul trimestru din 2022.

Anul viitor și-au propus să se extindă în alte ţări şi să salveze de la risipă 30 de milioane de pachete cu produse până în 2023.

Aplicaţia are un potenţial de piaţă de cinci milioane de utilizatori numai în România. Utilizatorul ţintă locuieşte în mediul urban, are cont bancar, îşi doreşte să cumpere produse de calitate şi, totodată, să economisească bani.