Un spital nou sta inchis la Botosani

spital_malpraxis_55279100

Cazurile grave de infecție cu COVID-19 au dus la supraaglomerarea sectiilor de terapie intensiva din Botosani. Acum, medicii se plang că nu mai au paturi să interneze cazurile medii şi grave, iar specialiştii infectionişti spun că nu au surse suficiente de oxigen pentru pacienti. Bolnavii, la randul lor, se plang  că se spală cu apă minerală sau că o toaletă deserveşte 5-6 saloane. In timp ce unii pacienti asteapta sa primeasca oxigen, un spital nou este nefunctional.

Spitalul de Ingrijiri Paliative are o capacitate de 84 de locuri si sta inchis si la aceasta data. Este dotat cu paturi ultramoderne, saloane cu baie proprie, pentru ca un pacient sa fie tratat corespunzator intr-un spital de stat. Spitalul trebuia sa fie finalizat in luna martie dar este in continuare gol, desi suntem deja in luna aprilie. Termenul de finalizare a unitatii medicale a fost avansat de trei ori pana acum.

Radu Mihalache, reprezentantul constructorului

”Noi funcționam acum pe organizare de santier. Atat cu apa, canalizarea cat si cu curentul electric. Acum suntem in aprilie, deci sunt aproximativ sase luni de cand spitalul  sta asa si asteapta. L-am invitat si in octombrie pe domnul primar sa vina sa vada”

Prefectul judetului, Dan Nechifor, a făcut demersuri la Compania Nationala de Investitii, beneficiarul lucrarii, care trebuie sa faca receptia.

Reprezentantii spitalului sunt chiar de acord ca unitatea spitaliceasca  sa fie transformat in spital Covid.

Dan Nechifor- prefectul judetului Botosani

”CNI ul si-a aratat disponibilitatea, inclusiv atunci, pentru predarea amplasamentului si pentru realizarea procesului verbal de receptie. Cu conditia sa existe acordul autoritatilor care conform HCL 278/2015, lucrarile cad in sarcina U.A.T. Botosani.”

Demersurile pentru noul spital au fost facute inca din anul 2013 de catre deputatul Tamara Ciofu,dar lucrarile au inceput abia in noiembrie 2017.