Un șofer și-a mai verificat o dată TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune imediat la 112

Atenţia la detalii a unui şofer de TIR l-a salvat de un dosar penal. Omul şi-a verificat la sânge camionul după o noapte petrecută într-o parcare de pe autostradă şi aşa a descoperit că sigiliul încărcăturii nu mai este intact.  

A chemat imediat poliţiştii din Timiş, care au descoperit înăuntru zece transfugi, ascunşi în spatele mărfii. Dacă nu era precaut, la ieşirea din ţară ar fi fost acuzat de trafic de migranţi.

Șoferul a plecat din București spre Germania şi, înainte de a ieşi din ţară, a înoptat într-o parcare de pe autostradă, în județul Timiș. La plecare și-a dat seama că ceva nu este în regulă, așa că a sunat la 112.

În interior se aflau opt adulți și doi copii din Nepal și Sri Lanka. Dintre toți, doar o femeie nu avea documente de ședere. Restul se aflau legal în România şi au muncit în Capitală şi Constanța.

Un migrant se afla în România de doi ani. A schimbat mai multe orașe, însă doi traficanți de persoane i-au promis că îl pot duce în Italia, unde ar putea câştiga mai bine.

Toți migranții au fost preluați de Serviciul pentru Imigrări, iar pe fir au intrat și ofițerii de la Combaterea Criminalităţii Organizate, care îi caută pe traficanți.

Dacă ar fi fost prins cu ei în camion, la frontieră, ar fi fost cercetat pentru trafic de migranți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *