Un șofer de autobuz a lipit pe mașină afișe antivaccinare. Acesta riscă concedierea

WhatsApp Image 2021-09-16 at 14.51.01

Un șofer de autobuz ieșean riscă să rămână fără loc de muncă, după ce a lipit două afișe antivaccinare pe parbrizul mașinii. Autobuzul a făcut înconjurul orașului, până când șefii au aflat și s-a deschis o anchetă internă.

Șoferul în vârstă de 42 de ani, a încărcat pe rețelele de socializare fotografia cu autobuzul, aceasta fiind distribuită, în nici 2 zile, de peste 700 de ori. 

Cristian Stoica, director CTP Iași: „Soferul acela a fost oprit de catre oamenii nostri de la Siguranta Circulatiei, au fost date afisele jos ieri. Astazi a incercat din nou sa puna afise si sa iasa la strada si l-am oprit si urmeaza sa facem cercetarea lui disciplinara, intrucat nu are voie sa afiseze in mijloacele de transport un afis neautorizat de catre cineva. In functie de gravitatea faptei, poate risca si o sanctiune de maxim pana la 10% pe 3 luni si, in cazul in care se repeta, poate fi si concedierea. Dar nu pentru faptul ca a postat acele mesaje, ci pentru faptul ca nu era autorizatie sa le puna acolo”.

Update: „Un conducător auto al CTP Iași este cercetat de către Comisia de disciplină a instituției, în urma afișării, în mod nelegal, pe parbrizul autobuzului pe care îl conducea, a unor mesaje anti-vaccinare. Conducerea instituției a luat act de îndată de comportamentul neadecvat al angajatului în cauză și a demarat o anchetă internă, întrucât afișajul în mijloacele de transport public din Iași este permis doar cu aprobarea conducerii companiei. Din primele cercetări, a reieșit faptul că șoferul a lipit materialele menționate în timpul serviciului, după ce a ieșit din garaj, în urmă cu două zile, și a fost obligat să le îndepărteze de către reprezentanți ai CTP Iași, abilitați să monitorizeze activitatea conducătorilor mijloacelor de transport public. În cursul zilei de vineri, 17 septembrie 2021, Comisia de conciliere se va întruni pentru a propune modul în care conducătorul auto ar putea fi sancționat disciplinar, conform dispozițiilor prevăzute de Regulamentul de Ordine Interioară și Codul Muncii. Decizia finală va fi luată de către conducerea CTP Iași. 

            Compania de Transport Iași respinge categoric astfel de practici care contravin legii și sancționează orice comportament al angajaților care aduce prejudicii imaginii instituției și afectează comunitatea. Potrivit politicii instituției, dreptul la liberă exprimare a fiecărui angajat este garantat, însă pentru amplasarea de afișe în mijloacele de transport public este necesară obținerea aprobării de la conducerea companiei”, transmit reprezentanții CTP Iași.