Un șofer a murit după ce un bolovan s-a desprins de pe munte și a trecut prin parbriz, în Defileul Jiului

accident

Foto: gorjonline.ro

Un bărbat a murit după ce un bolovan desprins de pe un versant a căzut peste un autoturism și a trecut prin parbriz, pe DN66/ E79, în Defileul Jiului, pe raza localității Bumbești-Jiu, din județul Gorj. În mașină se mai aflau încă trei persoane.

Potrivit DRDP Craiova, zona în care a avut loc incidentul de pe Defileul Jiului este asigurată cu plase. Piatra, de mici dimensiuni, a venit de pe versant de la o înălțime foarte mare, dintr-o zona cu torenți, unde nu se pot monta plase, pentru că ar bloca scurgerea apelor de pe versanți.

Zona are și semnalizarea necesară privind posibile căderi de pietre. Este primul eveniment soldat cu deces de pâna acum. Piatra respectivă a fost dislocată fie de apă, fie de vânt fie de trecerea unui animal sălbatic.

„Un bolovan a căzut de pe versant pe un autoturism aflat în trafic. Șoferul resuscitat a decedat în final. În autoturism se mai aflau alți 3 pasageri, care nu au fost răniți. Drumul a fost degajat de bolovanul și pietrele căzute de pe versant”, a transmis Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.