Un șofer a fost arestat preventiv după ce s-a urcat beat și fără permis la volan

politia

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au depistat un bărbat de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 248 A, în localitatea Valea Ursului, cu viteza de 92 km/h control radar, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h.
 
Conducătorul auto nu a oprit la semnalele poliţiştilor, însă acesta a fost oprit la scurt timp.
 
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
De asemenea, întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 5 octombrie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
 
Ieri, bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.