Un singur centru de vaccinare în Bacău

vaccin Rosu3

Singurul centru de vaccinare operațional, la acest moment, în municipiul Bacău, este la Spitalul Județean. A fost amenajat în 5 zile, la începutul anului, și dat în funcțiune pe 4 ianuarie 2021.

„Este inadmisibil ca, într-un oraș ca Bacăul, Primăria să fie incapabilă să amenajeze centre de vaccinare, conform ordinului ministrului Sănătății, în condițiile în care ordinul este emis de o lună, iar despre campania de vaccinare autoritățile centrale vorbesc de cel puțin două luni!”, a declarat Valentin Ivancea, președintele CJ Bacău.

Personalul medical de la centrul de vaccinare al SJU a ajuns la limita de epuizare, potrivit președintelui CJ: aici se vaccinează de 5 ori mai multe persoane decât fusese planificat la început, respectiv peste 300 persoane zilnic (în 4 fluxuri de vaccinare/zi, în 2 schimburi, inclusiv în week-end), față de 65 persoane/zi, în etapa inițială.

Mai mult, pe 8 ianuarie, la centru s-au vaccinat aproape 460 de persoane, spitalul fiind sufocat de solicitări în acest moment, scrie Ziarul de Bacău.