Un șef din cadrul ISU Prahova va fi schimbat după tragedia de Ferma Dacilor

În urma tragicului eveniment produs în data de 26 decembrie 2023, în localitatea Tohani, județul Prahova, astăzi, la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în prezența inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Prahova (ISU PH) și a șefului Inspecției de Prevenire a ISU PH a fost efectuată o analiză cu privire la activitatea de control pe care inspectorii de prevenire au desfășurat-o în anul 2019 la obiectivul la care a avut loc tragicul eveniment din data de 26.12.2023.

Concluziile analizei i-au fost prezentate secretarului de stat in MAI, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, ocazie cu care au fost dispuse următoarele măsuri:

  1. Schimbarea din funcție a șefului Inspecției de Prevenire din cadrul ISU PH;
  2. Trimiterea unei echipe de control, condusă de adjunctul pentru prevenire al inspectorului general al IGSU, care să verifice activitatea de prevenire de la nivelul ISU Ph, dar și aspectele care nu au putut fi clarificate în cadrul analizei de la nivelul DSU;
  3. Sesizarea organelor de cercetare penală cu privire la unele aspecte rezultate din parcurgerea documentelor prezentate și din discuțiile avute la nivelul IGSU și care pot fi circumscrise sferei penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *