Un șef de secție de la un spital renumit cercetat penal după ce în timpul unei operații ar fi înțepat un coleg cu electrocauterul scos din plaga pacientei infectate cu hepatită C

Chirurgul Sorin Păun, șeful de secție la Spitalul Floreasca din București, este cercetat penal după ce în timpul unei operații ar fi înțepat un coleg cu electrocauterul scos din plaga pacientei infectate cu hepatită C.

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva unui medic sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, prevăzută de art. 296 alin. (1) și alin. (2) teza aII-a Cod Penal raportat la art. 193 alin. (2) Cod Penal.
În fapt, s-a reținut că la data de 06.03.2020, aflându-se la Spitalul Clinic de Urgență București, în timp ce efectua o intervenție chirurgicală asupra unei paciente, în calitate de medic chirurg la Secția Chirurgie II din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, inculpatul a adresat injurii și expresii jignitoare medicilor din cadrul echipei operatorii. Pe parcursul intervenției chirurgicale, inculpatul a înțepat cu electrocauterul scos din plaga pacientei un medic din echipa operatorie, provocându-i leziuni care au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale.

Întrucât pacienta era pozitivă pentru virusul VHC (hepatită tip C), persoana vătămată a raportat evenimentul responsabilului de medicina muncii, fiind îndrumată către Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș pentru prescrierea unui tratament profilactic”, au anunțat procurorii, vineri, într-un comunicat de presă.

Ziarul Libertatea a relatat despre incidentul din sala de operație în care ar fi fost implicat chirurgul Sorin Păun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *