Un român stabilit în SUA a fost reţinut pentru trafic de droguri de risc. Oferea jeleuri cu THC

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa, Biroul de Combatere a Traficului de Droguri Constanţa au dispus sâmbătă reţinerea unui inculpat, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis duminică AGERPRES, din cercetările efectuate în cauză a reieşit faptul că, în perioada 29 iunie – 6 iulie, acesta a deţinut şi oferit droguri de risc sub forma unor jeleuri conţinând THC (Tetrahidrocannabinol).

Astfel, arată sursa citată, pe 29 iunie, la un eveniment privat organizat cu ocazia deschiderii unui salon cosmetic, la care au participat mai multe persoane – adulţi şi minori, inculpatul a deţinut drogul de risc sub formă de bomboană gelatinoasă, un astfel de jeleu fiind consumat de o fetiţă de 3 ani, care ulterior a necesitat internarea şi investigaţii medicale complexe, ca urmare a ingerării produsului cu conţinut de THC.

De asemenea, pe parcursul administrării probatoriului, au fost indisponibilizate alte asemenea produse ce conţin drogul de risc, iar cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa inculpatului a fost identificată şi ridicată o cantitate de canabis, precum şi alte mijloace de probă.

Din investigaţii a rezultat că drogul de risc urma să fie comercializat pe parcursul unui festival de muzică ce se desfăşoară în municipiul Constanţa, precizează DIICOT.

„Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile”, se precizează în comunicat.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa. Acţiunea a beneficiat de jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *