Un român s-a dus cu mai multe teancuri de bani arşi la bancă şi a cerut sa ii fie schimbați cu bancnote noi!

Un român a dus mai multe teancuri de bani topiţi, în bancnote de 100 şi 200 de lei, la Banca Naţională a României pentru ai fi schimbate în bancnote noi. Ce au făcut funcționarii băncii naționale după ce le-au studiat. 

Cazul românului care a dus la BNR trei teancuri de bani topiţi a fost prezentat chiar pe pagina de Instagram a Băncii Naţionale a României, acolo unde reprezentanţii BNR au explicat şi care sunt condiţiile pentru ca banii uzaţi sau deterioraţi pot fi schimbaţi.

În acest caz, seria și numărul bancnotelor topite erau încă vizibile, iar, surprinzător, bancnotele erau încă recunoscibile din cauza formei lor distinctive, prin urmare BNR a decis să înlocuiască bancnotele arse.

„Știți deja că înlocuim la ghișeele sucursalelor noastre bancnotele uzate sau deteriorate, dar v-ați întrebat până acum ce se întâmplă cu cele arse? Zilele trecute, am primit solicitarea de a înlocui chiar un teanc de bancnote arse. În acest caz specific, operațiunea de preschimbare a putut fi realizată, întrucât bancnotele îndeplineau criteriile pe care vi le-am detaliat într-un videoclip anterior, mai exact: prezentau elementele de identificare (seria și numărul); chiar dacă erau arse, nu le lipsea mai mult de 40% din suprafață”, au scris reprezentanții BNR în postarea de pe Instagram. 

sursa stireadeiasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *