Un român i-a spus judecătorului că e homosexual, ca să scape de acuzația că a bătut două fete, ca să le violeze, în Austria

foto_instanta

Incidentul a avut loc pe 29 mai, 2022, dar detaliile cazului au fost prezentate luni, 27 februarie, în presa din Austria. Două tinere au urcat în mașina unui român de 35 de ani care avea șase condamnări anterioare. Acesta le-a condus în garajul blocului unde locuia el, în Austria, și le-a atacat, relatează cotidianul Der Standard.
Bărbatul de 35 de ani a fost acuzat de tentativă de viol. Potrivit procurorului, în dimineața zilei de 29 mai 2022 a ademenit două tinere în mașina lui, le-a condus în parcarea subterană a blocului său și le-a bătut acolo, pentru ca apoi să încerce să le violeze. Învinuitul, care a fost arestat în Spania pe 28 septembrie, și-a exercitat până acum dreptul de a păstra tăcerea, așa că își spune versiunea despre cele întâmplate pentru prima dată, în fața juriului prezidat de Corinna Huber. El pledează vinovat doar pentru agresiune și neagă ferm intenția de a le viola pe fete.
„Nu este adevărat!” Românul, care a fost condamnat de șase ori, și apărătorul său, Sascha Flatz, insistă: „Femeile au urcat din greșeală în mașina lui, T. a intrat în panică din cauza intoxicației cu alcool și droguri și a atacat victimele”. Cu o seară înainte, a fost singur acasă în Viena-Meidling și a consumat jumătate de litru de whisky, extazy și „substanțe psihoactive” nespecificate. Patru-cinci ore mai târziu a devenit neliniştit. „Am vrut să iau aer”, spune românul. Totuși, nu a fost vorba de o tură în jurul blocului, ci a condus cu mașina cu geamurile coborâte. „M-am gândit să conduc puțin mașina ca să mă simt mai bine”. Apoi povestește că telefonul mobil i-a căzut din suport în timp ce conducea, motiv pentru care a oprit pe partea dreaptă a drumului, în jurul orei 5:15. A observat pe trotuar un grup de mai multe persoane, dintre care două s-au desprins brusc de celelalte și s-au urcat în mașina lui, pe bancheta din spate.
„În acel moment am intrat în panică”, susține T., care a pornit mașina și a plecat cu cele două necunoscute. „Atunci am observat că nu spuneau nimic. Aveam impresia că vor să mă lovească”, încearcă el să explice instanţei. În starea în care se afla, spune că nici n-a realizat că era vorba de două fete tinere, care aveau atunci 22 și 23 de ani. A condus mașina aproximativ zece minute și spune că a decis să se întoarcă în garajul blocului în care locuia. „Am avut dureri de cap, m-am speriat și am intrat în panică și am vrut să scap de cele două persoane”, susține în continuare acuzatul.
După ce a intrat în garajul subteran, unul dintre pasagerii săi a sărit din mașină și a alergat spre ușa garajului, care se închidea. T. a alergat după ea. „Am început să ne luptăm, știu doar că am fugit”, spune el, incapabil să-și amintească vreun alt detaliu. De altfel, a pus-o mai întâi pe tânăra de 23 de ani la pământ și a lovit-o de mai multe ori în față cu pumnul, învinețind-o și spărgându-i nasul. Cealaltă fată a încercat să scape spre casa scării din cealaltă parte a garajului, dar românul a urmărit-o și pe ea, a trântit-o pe spate și a lovit-o cu piciorul. Când victima mai în vârstă a încercat să deschidă ușa garajului și a strigat după ajutor, a fugit înapoi la ea și a lovit din nou. Abia când un trecător a țipat la el prin poarta puțin ridicată, T. le-a dat drumul fetelor și a fugit.