Un român cu o alcoolemie uriașă, prins de polițiștii germani, după ce a mers haotic pe toate benzile autostrăzii

Un şofer român ce conducea o dubă, în stare de ebrietate avansată, a fost urmărit de o patrulă de poliţie pe autostrada A4, în Germania. Bărbatul conducea haotic, de pe o bandă pe alta, în dreptul intersecţiei Nohra, spre Dresda, conform TAG24.

Potrivit poliţiei germane, angajaţii Biroului Federal pentru Transportul de Mărfuri au sesizat duba condusă de şoferul român, care circula haotic, pe toate benzile de sens de pe A4, la intersecţia Nohra, în direcţia Dresda, potrivit portalului de ştiri regionale TAG24

Conform sursei citate, deoarece şoferul nu a reacţionat la semnalele de oprire, au fost chemaţi în ajutor şi poliţiştii rutieri. Aceştia au reuşit să oprească duba la joncţiunea Bucha.  Astfel, poliţiştii au descoperit că pe partea laterală a vehiculului existau şi urme recente survenite după un accident rutier.  De asemenea, oamenii legii au stabilit, că bărbatul avea un nivel de alcoolemie de 3,59 la mie în aerul expirat. 

Românul a fost condus la secţia de poliţie, unde a fost examinat de un medic de urgenţă şi i-a a fost prelevată o probă de sânge.  Cercetat penal pentru conducere sub influenţa alcoolului, românului i-au fost reţinute cheile autovehiculului, a fost amendat cu 300 de euro şi în final a fost eliberat.

SURSA: ADEVĂRUL