Un român care și-a pierdut buletinul in urma cu 20 de ani a aflat că este dator fiscului italian cu peste 800 de mii de euro

Un român stabilit în Italia a reușit să câștige un proces împotriva fiscului din peninsulă după ce era executat silit pentru o datorie de peste 800 de mii de euro. El a demonstrat că nu-i aparținea datoria, era făcută de un alt român, care i-a furat identitatea. Cazul a fost prezentat în presa din Italia.

C.B., un cetățean român de 40 de ani care locuiește în Valdelsa sau Val d’Elsa, în Toscana, centrul Italiei, a fost protagonistul unui caz de furt de identitate.

Un român care și-a pierdut buletinul acum 20 de ani află că e dator fiscului italian peste 800 de mii de euro

Bărbatul și-a pierdut cartea de identitate în 2003, iar 20 de ani mai târziu, în 2023, a primit o somație de plată, un act care vizează executarea silită, în valoare de 807 mii de euro, din partea Agenției de Venituri.

Erau datorii pe care le făcuse altcineva în numele său, fiind vorba de amenzi pentru evaziune fiscală.

Din fericire, datorită activității avocaților săi, românul a reușit să își dovedească cauza, câștigând procesul cu Agenzia delle Entrate în fața Tribunalului Fiscal, iar datoria a fost în cele din urmă anulată. Dar s-ar putea ca acesta să nu fie sfârșitul.

Marele pericol a fost îndepărtat, dar există riscul unor noi episoade: nu este exclus să apară și alte datorii acumulate în anii mai recenți de către cel care i-a furat identitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *