Un român aflat pe lista Most Wanted a fost prins și arestat în Germania. Ce infracțiuni grave a comis

Un bărbat din București, urmărit internațional pentru omor deosebit de grav, tentativă la omor deosebit de grav și tâlhărie, a fost depistat și arestat, în Dorsten, Germania. Individul se află pe lista Most Wanted a Poliției Române.

„La data de 10 iulie 2024, în urma cooperării realizate prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională și a unei acțiuni organizate de Poliția Germană, a fost depistat și arestat, în Dorsten, Germania, un bărbat, de 35 de ani, din București, urmărit internațional pentru omor deosebit de grav, tentativă la omor deosebit de grav și tâlhărie. Biroul SIRENE România a informat instanța emitentă a mandatului european de arestare și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, cu privire la arestarea celui în cauză. Urmăritul se află pe lista MOST WANTED a Poliției Române, fiind considerat periculos și violent”, a precizat Poliția Română într-un comunicat.

Individul, împreună cu alți 3 bărbați, a intrat în incinta unei societăți comerciale, din județul Ilfov, pentru a fura fier, dar au fost surprinși de agenții de pază. Cei patru agresori au ucis unul dintre agenții de pază, lovindu-l în mod repetat în zona capului cu bâte/obiecte metalice și pietre/bolovani.

Cei patru indivizi au lovit în mod repetat și alți 2 agenți de pază care au suferit leziuni grave, ce le-au pus viața în pericol. Pentru faptele comise, bărbatul de 35 de ani din București a fost condamnat la 20 ani de închisoare.

„De la data introducerii alertei și până la data de 16 decembrie 2016, pe baza informațiilor obținute de către polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri, întrucât au existat informații că persoana s-ar putea afla pe teritoriul Germaniei, Biroul SIRENE România a efectuat un schimb de date și informații cu Biroul SIRENE Germania, în vederea depistării celui în cauză. Astfel, la data de 16 decembrie 2016, bărbatul de 35 de ani a fost arestat în Germania, în vederea executării mandatului european de arestare, emis de către autoritățile române”, se mai arată în comunicat.

Pe 3 iulie 2017, autoritățile germane au refuzat predarea individului către România, din cauza condițiilor de detenție din țară, fiind aplicat un indicator de validitate pe teritoriul Germaniei.

„În perioada 22 aprilie 2024 și până în prezent, în urma colaborării directe efectuate între polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri, Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – SIRENE, magistratul delegat la Biroul SIRENE, judecătorul Tribunalului București și Biroul SIRENE Germania și, având în vedere că motivele refuzului predării au dispărut, în sensul că în România s-au îmbunătățit condițiile de detenție, omologii germani au luat decizia de a ridica indicatorul de validitate. În prezent, sunt îndeplinite procedurile judiciare pentru executarea mandatului european de arestare”, a mai transmis sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *