Un restaurant din Sibiu anunță reduceri pentru clienții care plătesc cash / „Ca să nu mai facă statul tot ce vrea cu noi”

În contextul discuțiilor privind limitarea plăților cash, propunere făcută de ANAF, Seafood Journal, un restaurant din Sibiu, anunță că toți clienții care vor plăti numerar vor avea o reducere de 2% la produsele comandate, dublu față de comisionul cerut de bănci în cazul tranzacțiilor făcute cu cardul, relatează Turnul Sfatului.

„Am decis acest lucru pentru că tot mai multe plăți se fac cu cardul în ultimul timp. Nu mai poți să plătești angajații care sunt și ei foarte puțini, angajații vor cash, nu vor plăți cu cardul, acesta ar fi și unul dintre motive. Încercăm să încurajăm oamenii să vină în ajutorul nostru ca să nu mai facă statul tot ce vrea cu noi. Sunt prea multe condiții și ne pune la zid încet încet. (…) O să fac probabil astăzi o reducere de 10%, să înceapă și ceilalți antreprenori să facă acest lucru. Am văzut că foarte multe lume a început să distribuie anunțul nostru, măcar să vedem că lumea face ceva, să nu fim chiar cum ne vor ei”, a spus un reprezentant al restaurantului pentru Turnul Sfatului.

Inițial, din noiembrie se reduc plăţile cash la companii şi persoane fizice. Astfel, plățile către persoanele juridice urmau să se poată face în limita unui plafon zilnic de 1.000 lei/persoană. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat marți că renunță la această măsură.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a spus inițial că măsura limitării plăţilor cash la 5.000 de lei nu va afecta cetăţenii, ci reprezintă un instrument de combatere a evaziunii fiscale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *