Un pui de maimuță colobus s-a născut la o grădina zoologică din Romania: ”Stă în braţele mamei, de unde nu pleacă deocamdată”

maimuta-zoo-brasov-640x400

Un pui de maimuță colobus, care s-a născut la sfârșitul lui 2022, este noua atracție de la Grădina Zoologică din Brașov.

Acest pui este al treilea născut în familia de maimuţe adusă în Brașov din 2019, primul pui de colobus fiind născut în urmă cu trei ani, iar al doilea anul trecut. „Deocamdată, puiul este în regulă, îi monitorizăm evoluţia, dar nu ne aşteptăm la surprize, perioada critică teoretic a trecut. Publicul a avut acces la el, să-l vadă, pentru că din cauza condiţiilor meteo, tot grupul de colobus este închis la interior. Dacă vizitatorii au avut şi noroc să-l vadă, nu a fost nicio problemă, însă stă în braţele mamei, de unde nu pleacă deocamdată”, a spus Roger Rois, şef serviciu Zoo Braşov.

„În Casa Maimuţelor, vizitatorii mai pot vedea, pe lângă colobus, şi capucin cu faţa albă, şi macac coadă de leu. Şi dacă tot vorbim de primate, lângă Casa Maimuţelor este şi adăpostul lemurilor, care momentan sunt, la fel, închişi la interior, din cauza condiţiilor meteo”, a mai spus Roger Rois.