Un profesor de la UAIC a trecut in nefiinta

image0 (19)

Profesorul George Rusu s-a stins duminica seara, dupa o grea suferinta.

„Pentru noi toti, George a fost un model de comportament uman. O voce calda, un om blind, un om care era mereu in umbra ta atunci cind nu-ti gaseai drumul.

George se distingea de multi prin zimbetul sau. Mereu iti zimbea, mereu te inconjura cu o caldura pe care ti-o daruia natural.

George a fost un extraordinar coleg. A format exemplar, zeci de generatii, prin tinuta academica, prin exemplul sau profesional, prin rezultatele cercetarilor, prin atitea publicatii stiintifice.

Lui George, personal, ii port recunostinta si multumiri pentru exemplul dat si pentru formarea unei parti din cariera mea profesionala. Mi-a fost dascal si apoi coleg. Un extraordinar coleg.

A trecut prin faze diferite de evolutie a unei boli care s-a dovedit incurabila. Uneori era verde, alteori era alb la fata, pierdut sau fara energie.

Il stiam mereu cel care te scotea din agonie, prin felul lui de a fi. Ultima intilnire cu el a fost una de neuitat. La fel ca prima data, dupa 31 de ani, la primul seminar. Am incercar sa-l intreb ce mai face:

„-Salut George, ce mai faci, cum stam cu vremurile astea cu covid cu tot???
-Ei, Silviu, eu sunt pierdut, nu mai pot spune nimic”

Felul cum mi-a spus-o m-a inghetat si am ramas marcat. Eram in spatele Universitatii, colo, la bariera de la parcare. Pleca amarit din parcare. Asa a plecat din imaginea mea.

Pentru Mama lui George, Distinsei Doamne Prof. Mihaela Rusu, asa avea citeva cuvinte. Doamna Profesor, noi toti, fostii studenti, fostii dumneavoastra colegi, toti va imbratisam si va suntem alaturi. Durerea este una incomensurabila insa, noi toti, putem sa fim garanti ca ii vom cinsti memoria, faptele, omenia lui si a dvs si a domnului prof. Gheorghe Rusu.

Prof. univ. dr.  George Rusu se odihneste la Capela Sf Petru si Pavel din Iasi iar maine, miercuri, 30 nov,  incepind cu ora 16, va primi, pentru ultima data, mesajul dvs pe drumul greu al despartirii.

Condoleante familiei, prietenilor, colegilor, tuturora care, acum, la aceasta ora, la acest ultim rind, isi indreapta gindurile spre George Rusu dind atitia ani, inapoi, atitea ceasuri, atitea amintiri”, a scris Silviu, Gurlui, profesor de fizica la UAIC.