Un primar sucevean il acuza pe Gheorghe Flutur ca i-a eliminat din delegatia pentru congresul PNL pe simpatizantii lui Orban

Gheorghe Flutur

Neculai Miron, primarul comunei Bosanci a anuntat pe pagina de Facebook ca Gheorghe Flutur ii elimina din delegatia pentru congresul PNL din data de 25 septembrie pe simpatizantii lui Ludovic Orban.

“Cu regret vă anunț că astăzi la Suceava președintele Organizației Județene Gheorghe Flutur, încins în ,,Festivalul dictaturii” , nu cel al democrației, cum îl numea într-un discurs la Iași, a eliminat din delegația pentru Congresul Național Liberal din 25 Septembrie toți simpatizanții domnului Orban și a interzis prezența unor președinți de organizații locale de a participa la moțiune. Domnule Flutur vă amintesc că, conform Statutului PNL, PNL urmărește respectarea valorilor universale ale libertății și demnității umane , a principiilor democrației constituționale, asigură dreptul la libera exprimare și la consolidarea democrației. (ART.5) Fără discriminări sau privilegii, membri PNL, pot să își exprime liber opiniile cu privire la opțiunile politice ale partidului, la activitatea organismelor de conducere ale acestuia și a reprezentanților partidului în funcții numite sau alese, să aleagă, să candideze și să fie aleși.(ART.24) Acest drept a fost luat nu numai unor simpli membri , ci și unor președinți de organizații care au obținut în jur de 70 % la alegerile prezidențiale și locale”, a anuntat Neculai Miron.

Conducerea PNL Suceava a replicat ca a fost respectat statutul PNL.

„Pentru corecta informare a opiniei publice aş dori să spun că astăzi a avut loc Colegiul Director Judeţean al PNL Suceava, şedinţă în cadrul căreia, conform Statutului, s-au supus la vot cele două moţiuni, ale lui Florin Cîţu şi Ludovic Orban. Votul a fost secret. Din cei 118 de participanţi la vot, 117 au votat moţiunea Florin Cîţu şi un vot a fost pentru moţiunea lui Ludovic Orban. Respingem afirmaţiile domnului Nicolae Miron, precizând că s-a respectat întocmai statutul PNL. În timpul desfăşurării lucrărilor nu s-au îngrădit în niciun fel drepturile celor prezenți. Nu au fost alte propuneri față de cele inițiale şi nici nu s-a autopropus vreun membru al PNL Suceava pentru a participa la Congresul din data de 25 septembrie. Considerăm că frustrările unui om nu trebuie să se transforme în acuzaţii publice nefondate. PNL Suceava este o organizaţie puternică în cadrul partidului şi respectă în egală măsură şi votul majorităţii, precum şi votul minorităţii, chiar dacă acesta este singular”, a declarat Viorel Seredenciuc, secretarul general.